David mag opnieuw juichen: Lille pakt eerste prijs van het Franse seizoen

David mag opnieuw juichen: Lille pakt eerste prijs van het Franse seizoen

01-08-2021 22:01
0

Lille OSC heeft na het kampioenschap van vorig seizoen ook de eerste prijs van de nieuwe voetbaljaargang gewonnen. In Tel Aviv werd de finale van de Franse Supercup met 1-0 gewonnen van Paris Saint-Germain.

Met Jonathan David in de basis begon Lille, dat succestrainer Christophe Galtier afgelopen zomer kwijtraakte aan OGC Nice, aan de ondankbare taak om het sterrenensemble van PSG van de eerste prijs van het seizoen af te houden. Als er één moment was om dat te doen was het wel zondagavond, want de Parijzenaars misten de nodige toppers.

Zo deden Neymar en Kylian Mbappé niet mee aan de zijde van PSG. Lille haalde het met 1-0 : Xeka poeierde vlak voor rust de openingstreffer tegen de touwen en die bleef heel lang als enige doelpunt op het scorebord staan. Met een kwartier te gaan leek het nog even mis te gaan voor Les Dogues, maar de Parijse goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Omdat ook de hachelijke slotfase werd overleefd door David (die er een kwartier voor affluiten uit ging) en de zijnen, mocht de verrassing ongeveer drie maanden na het vieren van de Franse titel weer de handen in de lucht gooien. De Supercup gaat naar Noord-Frankrijk en dat betekent dat PSG dit seizoen niet alle prijzen gaat winnen die er te winnen zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie