Trésor verliet Anderlecht in slechte verstandhouding: Dan begonnen de problemen

Trésor verliet Anderlecht in slechte verstandhouding: "Dan begonnen de problemen"

30-07-2021 11:10
1

Mike Trésor is klaar om de Belgische competitie te veroveren. Bij KRC Genk weliswaar, niet bij RSC Anderlecht. Nochtans voetbalde de geboren Antwerpenaar in de jeugd voor de recordkampioen. Daar vertrok hij echter vroegtijdig.

In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Trésor nog eens terug op dat afscheid. Waarom ging hij er weg in 2018? "Goh, ik had geen status, kon nog niets opeisen", legt hij uit. "Ik dacht dat ik een kleine voorsprong had op mijn leeftijdsgenoten." Omdat Trésor ervan overtuigd was dat hij elders meer stappen kon zetten, koos hij voor een overstap naar NEC. "Ik wilde tenminste het gevoel hebben dat ik kans maakte op het eerste elftal."

Toen het vertrek uit Anderlecht in de lucht hing, had dat gevolgen. "En dan begonnen de problemen", herinnert Trésor zich. De Belgische belofte-international doet uit de doeken dat hij geen wedstrijden meer mocht betwisten, ook niet in de prestigieuze Youth League. Toen heeft hij "het wereldje op een andere manier leren kennen", klinkt het. Het werkte zijn vertrek enkel in de hand.

Ondanks interesse van onder meer Juventus koos Trésor voor een toekomst bij NEC. De overstap naar Nijmegen bleek geen eenvoudige verandering voor hem. "Het was redelijk moeilijk in het begin", geeft hij aan. "Ik verliet mijn comfortzone." Toch is hij ervan overtuigd dat het de beste beslissing is geweest. "Ik besef nu wat je moet doen om te bereiken wat je wil", legt Trésor uit. Bij Anderlecht ging het soms te gemakkelijk, besluit hij nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie