Kompany moet blijven puzzelen, nog niet iedereen wedstrijdfit bij Anderlecht

Kompany moet blijven puzzelen, nog niet iedereen wedstrijdfit bij Anderlecht

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 19:28do 29-07-2021 om 19:28

Na een matig seizoensbegin en verlies tegen Union is men bij RSC Anderlecht belust op revanche. KAS Eupen moet komend weekend het slachtoffer worden, al zal Vincent Kompany nog steeds niet zijn sterkst mogelijke elf kunnen brengen.

Tegen Union deed Kompany een beroep op Majeed Ashimeru in de basiself, maar die werd bij de rust gewisseld voor Kristoffer Olsson. De Zweed viel niet door de mand, maar een basisplek komt mogelijk nog te vroeg. "Hij heeft een korte vakantie gehad, maar tegelijk heeft hij ook een korte voorbereiding met de ploeg gehad", zegt Kompany op zijn persconferentie.

"Op fysiek vlak heeft hij dus nog geen perfecte basis, maar aan zijn kwaliteiten twijfel ik niet", geeft de trainer van Anderlecht aan. Voor Kompany blijft het dus nog zoeken naar de juiste basiself en vooral puzzelen. "Er zijn nog jongens die fysiek op een ander niveau zitten, anderen moeten zich dan weer nog integreren. We moeten geduld hebben. Zulke zaken zijn normaal in het begin van het seizoen", klinkt het.

Verder is het ook wachten op Hannes Delcroix, die al maanden werkt aan zijn revalidatie. Hij is inmiddels wel op de terugweg en kan één van de komende weken mogelijk weer speelminuten krijgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws