'Jupiler Pro League opnieuw wat minder Belgisch dan vorig seizoen'

'Jupiler Pro League opnieuw wat minder Belgisch dan vorig seizoen'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 13:50wo 28-07-2021 om 13:50

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 16:44wo 28-07-2021 om 16:44

Met 45,6% is net iets minder dan de helft van alle 1A-spelers een Belg. Dat is een kleine daling tegenover afgelopen seizoen en dus wordt de Jupiler Pro League ieder jaar exotischer, zo is te lezen in Sport Voetbal Magazine

In het openingsweekend van de Jupiler Pro League stonden er in acht van de negen wedstrijden meer buitenlanders op het veld dan Belgen. Enkel in Mechelen stonden er evenveel Belgen als niet-Belgen op het veld in de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. The Great Old was ook de enige ploeg waar er meer Belgen dan niet-Belgen op het veld verschenen. KV Kortrijk tegen RFC Seraing telde het meeste buitenlanders. 77% van de spelers was er niet-Belg. De ploeg waarbij er op speeldag 1 het minste Belgen in actie kwamen was Union Saint-Gilloise. Bij de promovendus waren er vier van de vijftien spelers die in actie kwamen Belg. 

Qua nationaliteiten spant Frankrijk de kroon. Ons buurland vaardigt 32 spelers af. Ivoorkust en Nederland delen de tweede plek met elk 12 1A-spelers. Verder zijn er negen Japanners in Belgische loondienst en is ook Afrika goed vertegenwoordigd in de JPL. Zo leveren Ghana, Kameroen en Senegal elk acht spelers aan onze competitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws