Breaking news

Standard na zeven minuten met man minder tegen Anderlecht: 'Rood is rood'

VP 11: Toppers laten het afweten, kleintjes maken het mooie weer

VP 11: Toppers laten het afweten, kleintjes maken het mooie weer

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 11:00ma 26-07-2021 om 11:00

Laatste update: maandag 26 juli 2021 om 11:12ma 26-07-2021 om 11:12

De Jupiler Pro League is opnieuw onderweg. Op Speeldag 1 lieten de topclubs het nog afweten, maar dat gaf de kans aan de 'kleintjes' om uit te blinken. 

Tijdrekker, maar ook puntenpakker
Bij Eupen viel Abdul Nurudeen op in positieve én negatieve zin. Zijn tijdrekken zien we liever niet meer, maar met enkele belangrijke reddingen dreef hij Club Brugge ook tot wanhoop. Van deze jonge Ghanees hebben we het laatste nog niet gezien.

Nieuwkomer in de defensie
Bij Sporting Charleroi lijkt Stefan Knezevic nu al een voltreffer te gaan worden. De Zwitser heeft zich moeitelooos aangepast aan de Belgische competitie en deelde achterin al de lakens uit bij Charleroi.

Bij KV Kortrijk maakte Aleksandar Radovanovic een uitstekende beurt. De wintertransfer hield de nul tegen Seraing en heeft zijn draai gevonden bij de Kerels. De derde plaats is voor Andreas Hanche-Olsen, al leverde zijn doelpunt uiteindelijk niets op voor KAA Gent.

Joga bonito op de middenstrook
Op het middenveld kiezen we sowieso voor Nicolas Raskin, de motor op het middenveld bij Standard. Naast hem zetten we Ryota Morioka, die weer geen bal verkeerd gaf bij Charleroi. De Japanner is meer en meer het rustpunt binnen dat elftal.

Loïc Lapoussin mag ook al niet ontbreken. De flankspeler van Union strafte twee keer een blunder af bij Anderlecht. Undav kreeg op die manier twee goals cadeau. De laatste plaats op het middenveld is natuurlijk voor Christian Brüls, die nu al een gooi doet naar de goal van het jaar. 

Spitsen zijn wakker
KV Mechelen heeft een uitstekende zaak gedaan door Ferdi Druijf binnen te halen. Hij maakte twee goals tegen Antwerp en lijkt vertrokken voor een topseizoen. Ook Deniz Undav tekende bij zijn debuut in 1A meteen al voor twee goals.

Bij KV Kortrijk moest Teddy Chevalier tevreden zijn met 'maar' één doelpunt. De 34-jarige Fransman is een publiekslieveling bij KV Kortrijk en zal door de terugkeer van het publiek ongetwijfeld beter presteren dan afgelopen seizoen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws