Kossounou breekt record bij Club Brugge en zet zich in lijstje met Hümmels en Pepe

Kossounou breekt record bij Club Brugge en zet zich in lijstje met Hümmels en Pepe

Club Brugge zag met Odilon Kossounou een belangrijke pion vertrekken. De Ivoriaanse verdediger trekt naar Bayer Leverkusen, maar levert Blauw-Zwart wel bijna dertig miljoen euro op. Daarmee breekt hij ook alle records bij Club Brugge.

Met zijn aankoopprijs van vier miljoen euro was Kossonou al een bijzonder dure aanwinst voor Club Brugge. De jonge Ivoriaanse verdediger had amper een wedstrijd op het profniveau gespeeld, maar bij Club Brugge was men helemaal overtuigd. De landskampioen besloot om van Kossounou één van de duurste aanwinsten ooit te maken en profiteert nu optimaal.

Na twee seizoenen verlaat Kossounou de Bruggelingen al, maar levert hij de club wel zo'n dertig miljoen euro op. Amper gezien in ons land, maar ook op globaal vlak gebeurt het niet vaak dat een verdediger dertig miljoen euro oplevert.

Met zijn verkoopprijs is Kossounou sowieso de duurste uitgaande transfer ooit bij Club Brugge. In het verleden stond dat record op naam van Wesley Moraes, die Blauw-Zwart 25 miljoen euro opleverde. Hij doet het daarmee ook beter dan Krépin Diatta (20 miljoen euro, AS Monaco), Arnaut Danjuma (17 miljoen euro, Bournemouth) en José Izquierdo (14,5 miljoen euro, Brighton).

Op Belgisch vlak heeft Kossounou het record van duurste uitgaande transfer net niet beet. Dat staat nog op naam van Jonathan David, die KAA Gent verliet voor een som van 32 miljoen euro. Hij doet wel beter dan onder andere Youri Tielemans (25 miljoen euro) en Jérémy Doku (26 miljoen euro). Daarnaast is hij ook met grootste voorsprong de duurste verdediger in België ooit. Dat record werd recent nog neergezet door Zinho Vanheusden, maar is nu dus bijna verdubbeld.

Dure verdediger
Kossounou breekt een record bij Club Brugge, maar heeft ook op globaal vlak zich tussen absolute toppers gezet. Met zijn kostprijs van dertig miljoen euro staat hij in de top veertig van de duurste verdedigers ooit. Meer bepaald op een gedeelde 36e plek met William Saliba en Pepe.

Ook in het clubje van '30-35 miljoen euro' zien we grote namen zoals Mats Hümmels, Leonardo Bonucci, Clément Lenglet en Marquinhos. Het wijst er alvast op dat Bayer Leverkusen veel potentieel ziet in Kossounou en gelooft dat hij ook zal slagen bij de club.

Cijfers: Transfermarkt

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie