Sadick (21) belooft aan KRC Genk: Zal geen tweede keer gebeuren

Sadick (21) belooft aan KRC Genk: "Zal geen tweede keer gebeuren"

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 10:00do 22-07-2021 om 10:00

Mujaid Sadick moet dit seizoen een slot op de deur zijn bij KRC Genk. De Spanjaard maakte echter een fout in de Supercup en gaf zo een tegengoal weg. Sadick beseft dat de fans meer van hem verwachten. 

Sadick veroorzaakte een hoekschop, waaruit Club Brugge de 1-1 scoorde. De nieuwkomer zat daar duidelijk mee. "Ik heb die fase intussen een aantal keren herbekeken", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "Ik besef dat ik de bal had moeten ontzetten. Maar goed, dat kan gebeuren. Daar leer ik uit. Het zal me geen tweede keer overkomen. Voor de rest was dat een wedstrijd op het scherp van de snee. Het ging om een trofee, dat voelde je. De intensiteit was hoog."

Sadick moet zich hoe dan ook nog aanpassen aan het Belgische voetbal. "Wat ik al gemerkt heb, is dat de omschakeling hier veel sneller verloopt dan in Spanje. Als de tegenpartij de bal verovert, wordt die heel snel diep gespeeld. In Spanje tikken ze dan nog wat rond. Daar moet je je als verdediger op instellen. Verder voetballen defensies hier meer open. Bij Depor wordt het hart van de verdediging hermetisch afgesloten."

Sadick speelde in Spanje maar in derde klasse, bij Deportivo La Coruna. Hij genoot ook interesse van Schalke 04, maar koos voor een avontuur in Limburg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws