Breaking news

Waar blijft de beloofde kapitaalsverhoging van Coucke bij Anderlecht?

Stoot KAA Gent door in Conference League? Kansen zijn 70-30

Stoot KAA Gent door in Conference League? "Kansen zijn 70-30"

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 15:00wo 21-07-2021 om 15:00

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 09:45do 22-07-2021 om 09:45

KAA Gent is de eerste Belgische club die dit seizoen Europees voetbal gaat spelen. Donderdag en volgende week speelt het tegen Valerenga. David Brocken, die zelf ooit kampioen werd met Valerenga, ziet KAA Gent nu als favoriet. 

Brocken werd in 2005 kampioen bij Valerenga, maar die ploeg is niet meer te vergelijken met de huidige. "Wij waren beter en hadden meer spelers die het verschil konden maken", benadrukt Brocken bij VoetbalPrimeur.be. "Onze gemiddelde leeftijd lag ook hoger. We hadden ervaren spelers, aangevuld met maar een paar jonge gasten."

Valerenga doet het ook niet goed in de competitie. Na veertien matchen staat het amper vijfde in de competitie. "Hun verwachtingen voor het seizoen was om mee te doen voor de titel, maar ze staan maar iets boven de middenmoot. Ze hebben enkele domme nederlagen geleden. Ze kunnen wel voetballen, maar zijn toch vooral gericht op verdedigen. Dat is eigen aan hun coach Dag-Eilev Fagermo, die zet altijd een goed blok."

Brocken weet hoe dan ook dat de Noorse competitie minder voorstelt dan de Belgische. "De Noorse competitie heeft een lager niveau. Er zijn eigenlijk maar twee of drie ploegen die een goed figuur zouden slaan in België. Ik schat de kansen voor KAA Gent op 70-30", besluit de voormalige Rode Duivel nog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws