LIVE: Gezocht Europese tegenstanders voor KRC Genk, RSC Anderlecht en KAA Gent

LIVE: Gezocht Europese tegenstanders voor KRC Genk, RSC Anderlecht en KAA Gent

19-07-2021 11:00
4

Maandag is het weer een drukke dag in Nyon; Men loot voor de voorrondes van de Champions League, de Europa League en de Conference League. Ontdek LIVE bij VoetbalPrimeur.be aan wie KRC Genk, RSC Anderlecht en KAA Gent worden gekoppeld.

Vanaf 12 uur start de show in Zwitserland. Eerst loot men voor de derde voorronde van de Champions League. Bij die loting leert KRC Genk haar Europese tegenstander kennen. Genk is geen reekshoofd. De Limburgers kunnen daardoor gekoppeld worden aan Shakhtar Donetsk (Oekraïne), Benfica (Portugal), Monaco (Frankrijk) en Celtic (Schotland)/Midtjylland (Denemarken).

Weet KRC Genk de derde voorronde van de Champions League te overleven? Dan stoot het door naar de Play-Offs, de laatste voorronde voor de groepsfase van de Champions League. Club Brugge is al zeker van de groepsfase van het Kampioenenbal en kan dus nog even de kat uit de boom kijken. 

Om 13 uur is er de loting voor de Europa League. Deze loting zal er eentje zijn zonder Belgische clubs. Royal Antwerp FC verschijnt immers pas later op het Europese toneel.

Anderlecht is terug
Tot slot is er om 14 uur de loting van de derde voorronde van de Conference League. Deze is belangrijk voor RSC Anderlecht en KAA Gent. Paars-wit keert na twee jaar afwezigheid terug in Europa. De troepen van Vincent Kompany kunnen aan de volgende teams worden gekoppeld: Vitesse (Nederland), Domzale (Slovenië)/Honka Espoo (Finland), Universitatae Craiova (Roemenië)/Laç (Albanië)

De Buffalo's moeten donderdag al de Europese wei in. Dan start het tweeluik tegen Valerengen. Schakelt Gent de Noren uit dat zijn de mogelijke tegenstanders in de volgende ronde: RFX(Letland)/Puskas Akademija (Hongarije), Luzern (Zwitserland), Larne (Noord-Ierland)/AGF Aarhus (Denemarken), Hibernian (Schotland)/Santa Coloma (Andorra).

Stoten Anderlecht en Genk door? Dan wacht ook deze twee Belgische clubs nog één voorronde voor de groepsfase van het nieuwe Europese toernooi.