KRC Genk gaat uitdaging aan met Club Brugge, Van den Brom gaat voor de titel

KRC Genk gaat uitdaging aan met Club Brugge, Van den Brom gaat voor de titel

16-07-2021 23:00
14

Een nieuw seizoen en dus heel wat ploegen die weer met veel ambities aan het nieuwe voetbaljaar beginnen. Ook KRC Genk, dat Club Brugge nu opnieuw van de troon wil stoten.

Club Brugge werd het voorbije seizoen voor de tweede keer op rij kampioen en wordt ook dit seizoen als de grote titelkandidaat gezien. Bij KRC Genk heeft men echter ook hoge ambities. Meer bepaald: het wil de titel pakken. "Bevestigen wat we vorig seizoen getoond hebben, is het minimum. Maar het kan altijd beter, dat wordt dan ook de uitdaging", geeft coach John van den Brom aan bij Het Laatste Nieuws.

KRC Genk eindigde het voorbije seizoen op de tweede plek, maar wil nu beter doen. Volgens Van den Brom is dat zeker ook mogelijk, ook al blijft Club Brugge de grote favoriet. "Als club zijn we ervan overtuigd dat we de selectie hebben om mee te strijden voor het hoogste. Ik zeg niet dat we kampioen gáán worden, maar je moet wel die ambitie hebben. Dat is gezond", geeft hij aan.

De Limburgers hebben voorlopig ook nog geen enkele sterkhouder zien vertrekken en haalden met Mike Trésor, Mujaid Sadick en Carel Eiting wel al enkele nieuwelingen in huis. Toch blijft het voor Genk bang afwachten of sterkhouders Jhon Lucumi, Paul Onuachu en Theo Bongonda blijven.