Mbokani legt uit: “Vond het een gebrek aan respect getuigen van Antwerp”

Mbokani legt uit: “Vond het een gebrek aan respect getuigen van Antwerp”

13-07-2021 15:27
13

Dieumerci Mbokani vervolgt zijn carrière in Koeweit. De Congolees kreeg een lucratief aanbod uit het Midden-Oosten terwijl Royal Antwerp FC niet reageerde, tegenover Het Nieuwsblad reageert de aanvaller.

De transfer is toch verrassend te noemen. “Dat is het inderdaad, maar ik heb er goed over nagedacht. Het eerste voorstel uit Koeweit dateert toch al van een maand geleden. Ik had ook opties in Qatar en Turkije, iets bekendere voetballanden, maar ik dacht: waarom niet?”

Antwerp reageerde niet gepast na het voorstel uit Koeweit. “Toen dat voorstel uit Koeweit kwam, hebben we nog even gewacht, in de hoop dat Antwerp zou reageren. Maar ik kon niet blíjven wachten. Ik kon maar voor één jaar bijtekenen, aan voorwaarden die onvoldoende waren.”

Mbokani spreekt van een gebrek aan respect. “Dat was niet interessant. Ik vond het van een gebrek aan respect getuigen, na alles wat ik voor de club heb gedaan. Pas op, ik ben Antwerp heel dankbaar, hè. Ik beschouw het echt als ‘mijn club'.”

De aanvaller is ontgoocheld. “De voorzitter, zijn vrouw – die mij blijkbaar heel graag zag spelen –, Luciano (D'Onofrio, red.), Sven (Jaecques, red.), Katharine (Viaene, red.),… hebben er allen voor gezorgd dat ik me thuis voelde. Maar ik kan niet anders dan zeggen dat het mij ontgoochelt dat ze geen extra inspanning voor mij hebben gedaan.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie