‘Miljoenenbedrag transfer Tresor Ndayishimiye naar KRC Genk onthuld’

‘Miljoenenbedrag transfer Tresor Ndayishimiye naar KRC Genk onthuld’

12-07-2021 08:42 Laatste update: 13-07-2021 14:14
5

Terwijl flink wat ploegen nog moeten beginnen aan hun transferperiode, lijkt die bij KRC Genk al voor een groot deel klaar. Het Genkse huiswerk is in grote lijnen af.

Zo meldt Het Belang van Limburg. KRC Genk haalde deze zomer al verschillende nieuwkomers, waaronder Mike Trésor, Mujaid Sadick en Carel Eiting, en lijkt dus ook al klaar voor het nieuwe seizoen. De regiokrant geeft aan dat het Genkse huiswerk in grote lijnen klaar is.

Al weet coach John van den Brom dat er ook nog flink wat kan gebeuren. "Het huiswerk is nooit af", begint de Nederlandse trainer. "Maar goed, compliment aan de directie en de TD. Dit is een gezonde club."

Met de huidige kern gelooft Van den Brom dat er veel mogelijk is bij Genk. "Het belangrijkste is dat er nog niemand weg is. We zijn dus op papier sterker geworden. Wat strookt met onze Europese ambities", klinkt het.

Toch kan er de komende dagen en weken nog veel gebeuren. Onder andere Jhon Lucumi, Paul Onuachu en Theo Bongonda worden gelinkt aan een vertrek. Verhuizen zij, dan is het niet ondenkbaar dat er ook nog vervangers komen.

Update: Volgens Le Vif heeft KRC Genk zo’n 3,5 miljoen euro op tafel gelegd voor Mike Trésor Ndayishimiye. Dimitri De Condé neemt zo een berekend risico met de aanvaller. Het voormalig Anderlecht-talent behoort tot de getalenteerde generatie van 1999 met onder meer Zinho Vanheusden, Sambi Lokonga en Alexis Saelemaekers.