Opnieuw een 'gouden generatie'? Voetbalbond bezig met project 2026

Opnieuw een 'gouden generatie'? "Voetbalbond bezig met project 2026"

09-07-2021 23:00
7

Na geen prijzen gepakt te hebben met de ‘gouden generatie’, wil de voetbalbond uitpakken met een nieuw project: ‘project 2026’ - naar het WK 2026. Dat schrijft Knack.

Naar verluidt liggen er enkele plannen in de schuif van de voetbalbond. Eerst en vooral wil ze een verjonging doorvoeren. Dat project heet dus ‘project 2026’. De voetbalbond gebruikt deze benaming voor een lijst van potentiële spelers die het WK 2026 kunnen halen.

Over de coach die dan aan het roer staat is Knack kort: ‘Roberto Martínez schijnt er bijzonder intensief mee bezig te zijn, hoewel de bondscoach er dan zelf wellicht niet meer bij is.’ De spelers worden volgens het magazine wel actief gecoacht: ‘De spelers van Project 2026 worden opgevolgd alsof ze al bij de nationale ploeg spelen, met advies rond voeding, tactiek en fysiek.’

Naar de namen van de spelers kunnen we wellicht al gissen. Doku, Vanheusden, Lokonga, De Ketelaere en Vandevoordt lijken de jonge garde die van hun eerste WK gaan proeven. Hoever deze jongens dan staan weten we binnen vijf jaar.