UPDATE: 'Genk en Stade Brest vinden akkoord over Uronen voor lage som mét bonus'

UPDATE: 'Genk en Stade Brest vinden akkoord over Uronen voor lage som mét bonus'

07-07-2021 07:15 Laatste update: 18-07-2021 21:52
6

Jere Uronen mag bij een goed bod vertrekken bij KRC Genk. Brest doet nu een poging om de EK-ganger binnen te halen, maar voorlopig is er volgens Het Laatste Nieuws nog geen doorbraak. 

KRC Genk hoopt nog ongeveer drie miljoen euro te krijgen voor Uronen, die vorig seizoen zijn plaats verloor aan nieuwkomer Gerardo Arteaga. Brest wil die som echter niet betalen. Uronen heeft nog maar één jaar contract bij KRC Genk, waardoor zijn marktwaarde gevoelig daalt.

Brest eindigde vorig seizoen maar op de zeventiende plaats in de Ligue 1. Het ontsnapte dus maar net aan de degradatie. Uronen speelt sinds 2016 bij KRC Genk en is dus een oudgediende in de Luminus Arena. Eind juni speelde hij nog 70 minuten mee voor Finland in de poulewedstrijd tegen België.

KRC Genk kon eerder deze zomer al Zinho Gano en Mats Möller Daehli van de hand doen. Gano trok naar Zulte Waregem, terwijl Daehli definitief werd aangekocht door Nürnberg. 

Update: Het Nieuwsblad meldt dat KRC Genk een verhoogd bod heeft binnengekregen van Stade Brestois voor Jere Uronen. De back zat al rond de tafel met zijn zaakwaarnemer en KRC Genk. Het blijft afwachten waar de toekomst van de Fin ligt.

Update: Toon Heylen, journalist bij Het Belang van Limburg, weet dat Uronen zaterdagavond zijn laatste wedstrijd zal spelen. Hij vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Stade Brestois. 

Update 18/7: Het zag er even naar uit dat Stade Brest andere paden zou bewandelen, maar uiteindelijk heeft dat van Uronen toch tot een definitieve transfer geleid. Het Franse Le Télégramme meent dat de Fransen zondag een akkoord gevonden hebben met Genk. De Finse linksachter zou maandag of dinsdag naar Brest afreizen om zijn handtekening te zetten onder een verbintenis van drie jaar. Naar verluidt vangt Genk een som van ongeveer één miljoen euro, al zouden er ook nog enkele bonussen opgenomen zijn in de overeenkomst.