Speler KV Kortrijk hakt knoop door en laat Olympische Spelen schieten

Speler KV Kortrijk hakt knoop door en laat Olympische Spelen schieten

01-07-2021 15:45
2

Trent Sainsbury trekt niet met Australië naar de Olympische Spelen, dat laat KV Kortrijk op de officiële kanalen weten. De verdediger zou de voorbereiding en eerste matchen van de competitie missen, maar dat is aldus van de baan.

Sportief directeur Rik Foulon geeft meer uitleg. “Hij moest al op 3 juli vertrekken naar het oefenkamp en zou pas in augustus terug zijn. Met andere woorden: hij miste de voorbereiding met KV Kortrijk en ook de eerste competitiematchen. Ik heb aangegeven dat andere spelers het mogelijk goed zouden doen als centrale verdediger en hij eventueel niet in de ploeg zou komen in aanloop naar de kwalificatiematchen voor de World Cup.”

De bondscoach van de Olympische ploeg van Australië snapt de beslissing. “Graham Arnold had begrip voor de situatie van de club, van de speler en van zijn eigen selectie. Hij had in het weekend een gesprek daarover met Trent. Wij wilden de maandag met hem rond de tafel zitten maar die maandagmorgen kwam hij aan en zei meteen: ‘Ik heb beslist niet te gaan naar de Spelen. Ik blijf in Kortrijk.’