Lukaku barst van het vertrouwen: “Lewa, Benzema, ik ben nu ook wereldklasse”

Lukaku barst van het vertrouwen: “Lewa, Benzema, ik ben nu ook wereldklasse”

26-06-2021 08:45
30

Romelu Lukaku verkeert in de vorm van zijn leven na het sterke seizoen met Inter Milano. De aanvaller van de Rode Duivels gaf een persconferentie en barstte ook daar van het vertrouwen.

Lukaku strijdt met Cristiano Ronaldo voor de topscorerstitel. “Ja, ik zou graag Ronaldo’s dribbel en schot hebben, maar hij wil wellicht mijn kracht en spel met de rug naar de goal. Ach, ik heb concurrentie nodig. Als iemand zegt dat hij beter is dan ik, wil ik hem overstijgen. Ronaldo wil in alles de beste zijn, Mbappé wil ook alles winnen.”

Lukaku kreeg in het verleden veel kritiek, maar heeft iedereen de mond gesnoerd met zijn prestaties. “Ik heb een grote stap gezet. Vroeger sprak men over Lewandowski, Benzema en Kane als spitsen van wereldklasse. Bij mij beperkte de commentaar zich altijd tot: Hij is in vorm. Wel, nu ben ik ook wereldklasse. Dat was mijn persoonlijke doel.”

Eindelijk won Lukaku een titel en de voormalige aanvaller van Anderlecht wil ook met de Rode Duivels prijzen pakken. “Daarbij was het belangrijk om te beginnen winnen. Die titel met Inter gaf me motivatie en nu wil ik ook winnen met de Duivels. Het zou de ultieme erkenning zijn voor deze ploeg”, citeert Het Nieuwsblad.