Opvallend bericht van AS: Barça-voorzitter Laporta wil Messi en Ronaldo verenigen

Opvallend bericht van AS: Barça-voorzitter Laporta wil Messi en Ronaldo verenigen

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 16:44di 22-06-2021 om 16:44

Een zeer opmerkelijk transfergerucht uit Spanje: volgens AS heeft FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zijn pijlen gericht op Cristiano Ronaldo. Hij droomt van een voorhoede bestaande uit de Portugees en Lionel Messi.

Laporta liep na zijn aantreden al snel tegen de financiële beperkingen bij Barça aan. De preses zoekt desondanks naar manieren om het team van coach Ronald Koeman competitiever te maken en mede door een kolossale lening van 525 miljoen euro heeft hij iets meer armslag. Het eerste doel is om Messi een nieuw contract te laten tekenen. De besprekingen verlopen volgens plan.

Maar Laporta heeft een droom, zo verzekert AS. Nu de toekomst van de Argentijnse ster bijna is opgelost, wil hij ook een 'onmogelijke deal' najagen: Messi en Ronaldo samen in Camp Nou. De voorzitter van de Catalanen heeft het inmiddels met zijn vertrouwelingen besproken, maar het is nog onduidelijk hoe de Portugese aanvaller tegenover het idee staat. Hij lijkt echter niet helemaal gelukkig meer bij Juventus.

Volgens de Spaanse sportkrant wil Laporta twee spelers in ruil aanbieden. Onder meer Antoine Griezmann, Sergi Roberto en Philippe Coutinho zouden naar Turijn mogen vertrekken. Zij moeten daarmee salarisbudget vrijmaken voor Ronaldo. Hoewel het een prijzige deal is voor Barça, zou een eerste onderzoek hebben aangetoond dat het samen laten spelen van Messi en Ronaldo ook voor een verdubbeling van de inkomsten zorgt.

AS benadrukt dat een transfer nog ver weg is, maar het eventueel binnenhalen van Ronaldo wordt wel omschreven als een potentiële meesterzet. Niet alleen voor Barcelona zou het een boost zijn, het vertrek van de 36-jarige aanvaller bij Real Madrid bleek ook een flink gemis voor La Liga.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws