Zorgen om grasmat in Sevilla: 'Voetbalbond volgt situatie nauwgezet op'

Zorgen om grasmat in Sevilla: 'Voetbalbond volgt situatie nauwgezet op'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 14:00di 22-06-2021 om 14:00

Zondagavond om 21 uur spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale. De tegenstander is nog onbekend, maar dat de wedstrijd in Sevilla doorgaat is wel al zeker. Het veld zou er niet al te best bijliggen, dus volgt de Belgische voetbalbond de situatie op de voet, weet Het Nieuwsblad.

De Rode Duivels treden zondag aan in La Cartuja, een stadion voor 60.000 mensen dat uitsluitend wordt gebruikt voor bekerwedstrijden en nationale wedstrijden. Door de mindere ligging spelen stadsploegen Real Betis en FC Sevilla liever niet in het stadion. Dat brengt het volgende probleem mee. De grasmat verkeerd niet in de beste toestand.

Luis Enrique was de eerste die klaagde over de grasmat, hij wilde het gras veel korter. De Spaanse bondscoach wordt nu zelf gezien als schuldige van de staat van het veld, aangezien de hitte een korte grasmat gemakkelijker aantast.

Het Nieuwblad weet dat de Belgische voetbalbond de situatie nauwgezet volgt. Ook Roberto Martinez liet naar verluidt zijn ongenoegen al blijken. ‘Theoretisch bestaat de mogelijkheid het veld opnieuw aan te leggen na de groepsfase, maar tussen de wedstrijd van woensdag en de 1/8ste finale van zondag liggen maar vier dagen’, besluit het dagblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws