Witsel speelde meteen als vanouds bij Duivels: Schitterend op zo'n korte tijd

Witsel speelde meteen als vanouds bij Duivels: "Schitterend op zo'n korte tijd"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 09:59di 22-06-2021 om 09:59

De Rode Duivels hebben hun job volbracht: negen op negen in de groepsfase, niet te veel krachten verbruikt én twijfelgevallen als Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel aan wedstrijdritme geholpen. Die laatste startte tegen Finland voor het eerst in vijf maanden aan een duel. Dat viel nauwelijks op, vindt René Vandereycken.

De oud-bondscoach was onder de indruk van de prestatie van Witsel. "Het is schitterend hoe hij op zo'n korte tijd een normaal niveau heeft weten te bereiken. Mocht je zonder voorkennis naar de wedstrijd gekeken hebben, dan had je het niet kunnen opmerken", beweert hij in Het Nieuwsblad. Witsel acteerde als vanouds als nummer zes op de middenstrook. Nooit werd hij in verlegenheid gebracht, al zaten de zwakte en de verdedigende ingesteldheid van de Finnen daar ook voor iets tussen.

Dat de controleur zich niet opvallend in de kijker speelde, vindt Vandereycken enkel logisch. "Witsel was onopvallend, zoals het hoort voor een speler op zijn positie", klinkt het. In de opbouw bleef hij foutloos, zonder daarbij al te veel risico te nemen. Vandereycken legt uit dat Witsel zich temidden al het aanvallende geweld van de Duivels vooral moet "beperken tot zijn defensieve positie".

Het ziet er alvast naar uit dat Witsel in het vervolg van het toernooi zijn vaste stek op het middenveld weer helemaal zal opeisen. Dat lijkt vooral nadelig voor Leander Dendoncker, die als zijn vervanger werd beschouwd. Of moet de minder presterende Youri Tielemans beginnen vrezen?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Speelt Witsel vanaf nu elke minuut op dit EK?

Ja
81%
Nee, hij zal nog wel eens gewisseld worden
19%
Nee, hij wordt opnieuw bankzitter
0%
(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws