Ferrera scherp: Spanje is een karikatuur van zichzelf geworden

Ferrera scherp: "Spanje is een karikatuur van zichzelf geworden"

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 12:30ma 21-06-2021 om 12:30

De Rode Duivels hebben hun schaapjes al op het droge, maar voor Spanje kan het nog spannend worden op het EK. Met een 2 op 6 blijft dat land onder de verwachtingen. Emilio Ferrera, die zelf Spaanse roots heeft, vreesde al voor dit scenario. 

Spanje heeft doorlopend balbezit, maar nauwelijks kansen. "Het voetbal is heel mooi en heel dynamisch, maar de versnelling ontbreekt", aldus Ferrera bij Het Laatste Nieuws. 

"De matchen tegen Zweden en Polen zijn een illustratie van het feit dat hun voetbal niet geëvolueerd is. Spanje is een karikatuur van zichzelf geworden. Het puntenverlies is geen toeval meer. Luis Enrique moet een concept vinden waardoor Spanje ook kan winnen als het minder gaat. België kan wél winnen, zonder goed te spelen. Dat moeten ze ook leren."

Spanje moet nu nog vol aan de bak tegen Slowakije. Om zeker te zijn van een plaats in de achtste finales is een zege broodnodig. "Ik zie ze wel doorgaan", benadrukt Ferrera. "Maar om ook na de groepsfase te presteren, zal er meer nodig zijn. Controle is mooi, maar er zal ook versnelling nodig zijn om verder door te gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws