Uronen staat voor speciale match: Het recht om op te scheppen staat op het spel

Uronen staat voor speciale match: "Het recht om op te scheppen staat op het spel"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 22:52zo 20-06-2021 om 22:52

Voor Jere Uronen wacht maandagavond een extra speciale wedstrijd op dit Europees Kampioenschap. Met België loopt hij immers zijn tweede vaderland tegen het lijf. De linksachter voetbalt al sinds het voorjaar van 2016 in ons land, bij KRC Genk. Dat zorgt voor een gezonde dosis spanning, geeft hij toe.

Hoewel in de huidige selectie Rode Duviels geen spelers van Genk hun plek hebben verdiend, zou Uronen toch ferm kunnen uitpakken met een mogelijke stuntzege. "Het recht om op te scheppen staat op het spel", omschrijft de verdediger het treffend bij de UEFA. "Er is bijna niets belangrijker dan dat." Uronen zal dan ook extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen, waarschuwt hij.

Uiteraard is het kwaliteitsverschil tussen beide elftallen tekenend, beaamt Uronen. "Wij zien hen elke week aan het werk in de topcompetities en de Champions League", klinkt het. Van verrassing zal dan ook geen sprake zijn. "Het is gewoon een geweldige uitdaging", vat Uronen het positief op. Als de Finnen een puntje (of meer) pakken, lijkt kwalificatie voor de achtste finales een feit. Anders wordt het bang afwachten wat Denemarken en Rusland ervan bakken in het andere groepsduel.

Uronen is een vaste waarde bij Finland. Op de eerste speeldag leverde hij de assist af voor het allereerste Finse doelpunt ooit op een Europees eindtoernooi. Bij Genk verging het hem de voorbije maanden dan weer wat minder, aangezien Gerardo Arteaga hem naar de bank verdreef.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws