Oranje-briefje verraadt: Malen en Gravenberch vervangen Weghorst en De Roon

Oranje-briefje verraadt: Malen en Gravenberch vervangen Weghorst en De Roon

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 18:30zo 20-06-2021 om 18:30

De opstelling van het Nederlands elftal lijkt uitgelekt. Wout Weghorst en Marten de Roon verliezen tegen Noord-Macedonië hun basisplek naar alle waarschijnlijkheid aan Donyell Malen en Ryan Gravenberch, zo hebben de camera's van de NOS opgevangen.

Oranje trainde zondagmiddag in Zeist. Daarbij hield assistent-bondscoach Dwight Lodeweges een briefje in zijn hand. Een close-up door de NOS-camera liet weinig ruimte voor twijfel: de namen van Weghorst en De Roon ontbraken, Malen en Gravenberch zullen hen vervangen.

Bondscoach Frank de Boer kondigde zondag op de persconferentie al aan dat hij twee wijzigingen gaat doorvoeren tegen Noord-Macedonië. "Er is genoeg ruimte tussen deze en de volgende wedstrijd om op volle kracht de achtste finale in te gaan. Anders is de rustperiode wel heel erg lang. Ik denk ook dat we nog dingen kunnen verbeteren. Beide aspecten zijn belangrijk", zei De Boer.

Maandag om 18.00 uur staat het laatste pouleduel van Oranje op het programma. De groepswinst is al binnen, dus de druk is wel van de ketel. Toch weigert De Boer zijn hele opstelling om te gooien, zoals Marco van Basten tijdens het EK van 2008 nog wel deed tegen Roemenië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws