Vanaken een overbodige Rode Duivel op het EK? Dat is geen schande

Vanaken een overbodige Rode Duivel op het EK? "Dat is geen schande"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 21:30zo 20-06-2021 om 21:30

Met Hans Vanaken zit er amper één veldspeler uit de Jupiler Pro League in de selectie van de Rode Duivels. Een mooie eer, maar de middenvelder van Club Brugge lijkt niet meteen op speelminuten te kunnen hopen. Bij Villa Sporza gelooft men er ook amper in.

Tegen Denemarken en Rusland kreeg Vanaken zelfs geen plekje op de bank en blijft hij tot dusver op 0 speelminuten staan. Volgens Imke Courtois zullen die er ook moeilijk komen, maar is dat niet meteen een drama. "Ik denk dat hij er ook maar bij is omwille van die extra man die Martinez mocht meepakken", klonk het. "Dat is al een enorme eer en je weet nooit of er nog blessures vallen", geeft Courtois aan.

En ook Frank Boeckx gelooft niet dat Vanaken snel speelminuten zal krijgen op dit EK. "Ik denk dat hij er een beetje bij is zoals een 'derde keeper'. Je hebt hem nodig voor de trainingen etc. Maar dat is geen schande", klinkt het.

"Ik zou zelf heel graag mee geweest zijn als derde keeper. Hij weet ook waarom hij daar is. Bovendien heb je spelers als Tielemans, Praet, Dendoncker en zeker De Bruyne die op zijn posities spelen", aldus Boeckx.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws