Opgelet Rode Duivels:bij groepswinst dreigt aartsmoeilijke weg naar de finale

Opgelet Rode Duivels:bij groepswinst dreigt aartsmoeilijke weg naar de finale

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 07:30za 19-06-2021 om 07:30

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 12:46za 19-06-2021 om 12:46

De Rode Duivels spelen komende maandag met Kevin De Bruyne, Eden Hazard én Axel Witsel in de basis tegen Finland. Groepswinst is en blijft het doel, al lijkt de weg naar de finale in dat geval bijzonder lastig. Zo kan België zelfs in de volgende ronde al een klepper tegenkomen.

Indien Zwitserland zondag in Groep A niet wint van Wales – en het bijgevolg niet doorstoot als één van de beste derdes – dan is de kans 90 procent dat onze Rode Duivels de derde treffen uit de Groep des Doods. Mogelijk komt België in de achtste finales dus al uit tegen Portugal, Duitsland of Frankrijk. Een te vermijden affiche, zo vroeg in het toernooi.

In de kwartfinales wordt dan mogelijk Italië de tegenstander, terwijl België – net als op het WK in 2018 – Frankrijk kan treffen in de halve finales. De vraag is dan: kunnen onze Rode Duivels niet beter tweede worden? Voor Roberto Martinez is dat alvast geen optie. "We zijn hier op een toernooi en we willen dat winnen", aldus de bondscoach in Het Nieuwsblad.

"Het gaat erom elke match te winnen. Dat moet de spirit zijn. Als je plots niet meer wil winnen om niet eerste in de groep te zijn, moet je een knop omdraaien. En daarna dan weer. Dat is niet goed", aldus Martinez, die tegen Finland gewoon vol voor de drie punten gaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet België hier rekening mee houden?

Ja, ik zou dat toch doen
32%
Nee, gewoon voor groepswinst gaan
68%
(670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws