OFFICIEEL: Stassin (16) zet handtekening onder profcontract bij Anderlecht

OFFICIEEL: Stassin (16) zet handtekening onder profcontract bij Anderlecht

14-06-2021 12:41 Laatste update: 12:43
1

RSC Anderlecht moet door de financiële problemen een beroep doen op de eigen jeugd en geeft talentvolle jonkies dus ook snel kansen. Nu mag Lucas Stassin hopen op een kans bij paars-wit.

De amper zestienjarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een profcontract tot medio 2024 bij Anderlecht. Dat meldt Anderlecht via de officiële kanalen. Stassin, zoon van voormalig profvoetballer en ex-Anderlechtspeler Stéphane Stassin, mag daardoor hopen op een profcarrière en debuut bij paars-wit.

De aanvaller mocht op het einde van vorig seizoen al een paar keer meetrainen met de A-kern en krijgt ook tijdens de voorbereiding de kans om zich te bewijzen aan trainer Vincent Kompany. Vader Stéphane Stassin speelde tussen 1996 en 2000 nog 46 wedstrijden voor Anderlecht. Verder heeft hij ook nog Borussia Mönchengladbach en Angers op zijn palmares staan.

"Lucas is een diepe spits met interessante looplijnen en een neus voor doelpunten", reageert Jean Kindermans, hoofd van de Academy. "Als hij de nodige stappen blijft zetten is er een mooie toekomst voor hem weggelegd in het Lotto Park", besloot hij.