Herhaalt de geschiedenis zich? Rusland is geliefkoosd slachtoffer van Rode Duivels

Herhaalt de geschiedenis zich? Rusland is geliefkoosd slachtoffer van Rode Duivels

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 09:30vr 11-06-2021 om 09:30

Laatste update: vrijdag 11 juni 2021 om 15:48vr 11-06-2021 om 15:48

Voor de nerveuze Rode Duivel-fans kan een blik op het verleden geruststellend werken. Ons land voetbalde in het verleden zeven keer tegen Rusland. Nog nooit werd er verloren. Voetbalprimeur.be giet het in een handig overzicht.

Rusland moet het eerste slachtoffer worden van een Duivelse veroveringstocht die hopelijk tot 11 juli duurt. Het zal de achtste keer worden dat ons land aan de bak moet tegen Rusland. In de vorige zeven ontmoetingen werd er maar liefst vijf keer gewonnen, twee keer werd er gelijkgespeeld. Dat zijn alvast hoopgevende resultaten.

Voor de meest recente ontmoetingen tegen Rusland hoeven we niet ver terug in de tijd. Rusland was onderverdeeld in onze EK-kwalificatie groep en was in 2019 dan ook twee keer de tegenstander van de Rode Duivels op weg naar het EK. Tweemaal werd er gewonnen. Op eigen veld werd het 3-1 na onder anderen twee doelpunten van Eden Hazard. In Rusland werd er nog een schepje bovenop gedaan: 1-4. Ook in die match scoorde Hazard tweemaal. Dat belooft.

De Rode Duivels scoren vlot tegen Rusland. Zo werd in de lente van 2017 een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tegen de Russen. Ons land wist drie maal te scoren, maar kreeg ook drie Russische goals tegen: 3-3. Christian Benteke, die er ook op het EK zal bijzijn, eiste toen de hoofdrol op met twee doelpunten.

Op een EK wisten de Rode Duivels Rusland tot nu telkens te ontlopen. Op een WK kwamen we de Russen echter wel al tegen. Zo was er de groepswedstrijd op het WK 2014 in Brazilië. Op speeldag twee van de poulefase leek ons land lange tijd op een bitter gelijkspel af te stevenen. In de slotminuten ontbond een piepjonge Divock Origi echter zijn duivels. Hij zorgde met zijn winnende doelpunt uiteindelijk voor een 1-0 overwinning en hielp ons land zo mee aan een negen op negen in de groepsfase.

Ook in 2002 troffen beide landen elkaar op een WK. Ook die wedstrijd wisten de Rode Duivels als winnaar af te sluiten. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Johan Walem, Wesley Sonck en Marc Wilmots hielpen ons land uiteindelijk aan een 3-2 overwinning. Opvallend, huidige bondscoach Stanislav Cherchesov stond toen tussen de palen bij Rusland.

Het verleden sterkt het vertrouwen in een goede afloop. De Rode Duivels verloren nog nooit tegen Rusland en wisten zelfs elke wedstrijd met inzet te winnen. De twee gelijkspellen tegen de Russen waren telkens in een vriendschappelijke wedstrijd. Met vier wedstrijden in de afgelopen vier jaar weten veel van de huidige Duivels ook hoe het is om van de Russen te winnen. Hazard lijkt van de Russen zelfs een geliefkoosd slachtoffer te maken om zijn Duivelse doelpuntenproductie op te krikken. Herhaalt de geschiedenis zich in Sint-Petersburg?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws