Opvallend: voormalige tester van Anderlecht speelde onder valse naam

Opvallend: voormalige tester van Anderlecht speelde onder valse naam

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 13:15di 08-06-2021 om 13:15

Laatste update: dinsdag 8 juni 2021 om 13:23di 08-06-2021 om 13:23

De Duitse club VfB Stuttgart komt naar buiten met een opvallend bericht. Hun spits Silas Wamangituka heeft jarenlang onder een valse naam gespeeld. Wamangituka was in 2017 ook even op test bij Anderlecht. 

Via de officiële website laat hij weten dat zijn echte naam Silas Katompa Mvumpa is. Bovendien klopt ook zijn geboortedatum niet, want hij is één jaar ouder dan op zijn valse documenten.

Die valse identiteit heeft veel te maken met de ex-makelaar van Silas. Die veranderde zijn identiteit om hem te laten breken met zijn contacten in Congo en om hem kwetsbaar te maken voor chantage. 'Wamangituka' kwam uiteindelijk terecht bij Paris FC, waar hij in 2019 een transfer naar Stuttgart versierde.

Nu was het moment rijp voor de Congolese spits op de waarheid te zeggen. "Ik heb de laatste jaren in permanente angst geleefd en heb me grote zorgen gemaakt om mijn familie in Congo. Mijn verhaal openbaar maken was een moeilijke stap voor mij", zo vertelt hij zelf. Stuttgart heeft de zaak doorgegeven aan de Duitse bond, maar verwacht geen sanctie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws