Daar is 'ie opnieuw: Nmecha zet Duitsland op voorsprong in EK-finale voor beloften

Daar is 'ie opnieuw: Nmecha zet Duitsland op voorsprong in EK-finale voor beloften

06-06-2021 22:25
4

Lukas Nmecha is even God in Duitsland! In de finale van het EK U21 bewijst de huurling van RSC Anderlecht nog maar eens zijn waarde voor zijn land. Tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal breekt hij de ban: 1-0.

Duitsland en Portugal begonnen om 21u aan hun finale. In de eerste helft bleven de netten onberoerd, maar meteen na de pauze slaat wie anders dan Nmecha toe. De Anderlecht-topschutter weet een assist van Ridle Baku goed af te ronden. Inmiddels staan de Duitsers nog steeds op voorsprong in het duel, met nog een twintigtal minuten op de klok.

Dat uitgerekend Nmecha het doelpunt voor zijn rekening neemt, hoeft niet te verbazen. De Britse Duitser is namelijk al van goudwaarde geweest de voorbije maanden. Op de eindronde van het EK was hij al goed voor vier treffers, waardoor hij zich nu ook tot topschutter gekroond heeft. In de kwalificatiefase deed Nmecha er daar nog eens zeven bovenop.

Overigens staat ook Niklas Dorsch (KAA Gent) op het terrein in de lopende EK-finale. Hij heeft een vaste stek op het middenveld van onze oosterburen.