Dimata denkt aan ingrijpende verandering: 'Geen Rode Duivels, wel Congo'

Dimata denkt aan ingrijpende verandering: 'Geen Rode Duivels, wel Congo'

06-06-2021 19:30

Voor sommige voetballers met een dubbele nationaliteit moeten ze op een bepaald moment kiezen voor welk land ze zullen uitkomen. Zo ook voor Landry Dimata, die voor zowel de Rode Duivels als Congo kan uitkomen. Voor welk land zal hij kiezen?

De aanvaller van Espanyol, die deze zomer definitief wordt overgenomen van RSC Anderlecht, zat al één keer in de selectie van de Rode Duivels, maar debuteerde nog niet voor ons land. De kans bestaat dat hij dat ook nooit zal doen en voor Congo uitkomt.

Bij Eleven Sports gaf Dimata alvast aan dat dat een mogelijkheid is voor hem. "Ik dacht al aan andere opties, zoals mijn geboorteland Congo om mijn moeder te eren. Ik denk er wel eens aan om voor hen te spelen. Waarom niet", klonk het.

Bij de Rode Duivels moet Dimata de concurrentie aangaan met onder andere Romelu Lukaku en Michy Batshuayi, waardoor de kans klein is dat hij ooit international zal worden. Congo doet dan weer een beroep op Jackson Muleka (Standard) en Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC) in de spits.