OFFICIEEL: Waasland-Beveren zet Vandebroeck (33) naast Schneider

OFFICIEEL: Waasland-Beveren zet Vandebroeck (33) naast Schneider

04-06-2021 12:45

Waasland-Beveren maakte eerder al bekend dat Marc Schneider volgend seizoen de nieuwe coach wordt. Hij volgt Nicky Hayen op. Met Gunter Vandebroeck (33) krijgt Schneider wel een Belgische assistent-coach.

Schneider bracht met Pascal Cerrone zijn eigen T2 mee, maar ook Vandebroeck krijgt nu een functie bij Waasland-Beveren. Hij was jarenlang actief als opleider bij de KBVB en vervulde al verschillende functies bij OH Leuven. Hij leidde daar onder meer het B-elftal. 

Nu vervoegt hij de staf van Waasland-Beveren, waar ook Sven Van der Jeugt (keeperstrainer), Johan Verelst (videoanalist) en Balder Berckmans (physical coach) nog van de partij zijn. De sportieve staf is nu volledig. 

"Gunter vervult het vooropgestelde profiel van tweede assistent bij de A-kern voor de volle honderd procent", aldus technisch directeur Roger Stilz. "Hij is Belgisch, heeft de kwaliteiten om te ontwikkelen, leert snel, werkt gestructureerd en is op de hoogte van de nieuwste technologieën binnen het voetbal. We zijn heel blij dat hij aan boord komt bij ons."