Stemming beloftenteams en format 1A opnieuw uitgesteld: Clubs komen er niet uit

Stemming beloftenteams en format 1A opnieuw uitgesteld: Clubs komen er niet uit

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 17:45wo 02-06-2021 om 17:45

Woensdag had normaal gezien D-Day moeten zijn omtrent de beslissing ronde de integratie van beloftenteams in de lagere reeksen en de afslanking naar zestien clubs in 1A. Beide dossiers werden echter opnieuw vooruitgeschoven.

Beide dossiers slepen al een hele poos aan. Vooral rond de integratie van de beloftenteams in 1B of de hogere nationale reeksen bestaat veel discussie. De laatste weken werd er echter naar een consensus gewerkt. Woensdag zou dan ook de stemming plaatsvinden. Dat gebeurde echter niet. De profclubs kwamen onderling finaal toch niet tot een akkoord waardoor de stemming opnieuw werd uitgesteld, aldus Sporza.

Dat geldt ook voor het format in 1A met zestien ploegen. Het was altijd al de bedoeling van de Pro League om de competitie weer af te slanken tot zestien ploegen. Veel clubs zien dat echter niet zitten omdat ze vrezen bij de degradanten te horen. Door de coronacrisis zou een degradatie nog eens een extra klap betekenen. Nog eens een extra jaartje uitstel voor de afslanking is dan ook een veelgehoord argument.

De Pro League kwam wel meteen met een nieuwe datum op de proppen. Op 11 juni zou er opnieuw gestemd kunnen worden. Afwachten dus of de twee hete hangijzers dan wel finaal kunnen worden opgelost.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws