'Dure Mertens kan slachtoffer worden van besparingen bij Napoli'

'Dure Mertens kan slachtoffer worden van besparingen bij Napoli'

02-06-2021 14:22 Laatste update: 14:27


SSC Napoli heeft geen al te best seizoen achter de rug en greep net naast een ticket voor de Champions League. Het loopt daardoor ook heel wat inkomsten mis en wil komende zomer ook gaan besparen. Dat kan slecht nieuws voor Dries Mertens betekenen.

Bij het Italiaanse Gazzetta dello Sport klinkt het namelijk dat er de komende weken mogelijk enkele spelers verkocht zullen worden. Spelers die een stevig loon verliezen, dreigen dan ook ten gelde te worden gemaakt.

Kalidou Koulibaly is met zijn jaarsalaris van zes miljoen euro de absolute topverdiener en werd ook al gelinkt aan enkele buitenlandse topclubs. Hij wordt gevolgd door kind aan huis en kapitein Lorenzo Insigne (4,6 miljoen euro) en Dries Mertens (4,5 miljoen euro). Het hoge loon van Mertens bepaalt mogelijk ook zijn toekomst bij de club.

Aanbiedingen
Naar verluidt overweegt Napoli een vertrek van Mertens, maar moet het dan wel eerst een bod ontvangen op de Rode Duivel. Met Victor Osimhen (ex-Charleroi) heeft Napoli daarnaast ook al een sterke aanvaller in huis, wat een vertrek van Mertens zou vergemakkelijken.

Mertens heeft geen al te best achter de rug en verloor door zijn enkelblessure ook een basisplek bij Napoli. Onze landgenoot kwam in 38 partijen wel tot tien doelpunten en negen assists.