Eriksen toont zich ware heer: Een EK zonder De Bruyne zou niet compleet zijn

Eriksen toont zich ware heer: "Een EK zonder De Bruyne zou niet compleet zijn"

01-06-2021 19:46

Menig Belgische voetbalfan kreeg zaterdagavond te maken met een hartverzakking, toen Kevin De Bruyne zwaar aangeslagen naar de kant moest in de Champions-League-finale. Uiteindelijk blijkt de schade nog mee te vallen, waardoor het EK niet in het gedrang komt. Dat nieuws juichen ook de ... Denen toe!

Denemarken is nochtans een tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase van het toernooi. In principe zou een mogelijke afwezigheid van De Bruyne de Scandinaviërs dus goed uitkomen, maar Christian Eriksen weigert op die manier te denken. "Ik hoop dat hij fit geraakt", toonde het uithangbord van de Denen zijn warme hart op een persmoment.

Eriksen heeft daar ook een goede uitleg voor. "Voor een speler zoals De Bruyne zit je achter je televisietoestel of in het stadion, een EK zónder hem zou niet compleet zijn", zwaait de spelmaker van Internazionale met lof. De kans is groot dat beide heren elkaar binnen ruim twee weken van erg nabij in de ogen kijken. Op donderdag 17 juni werken de Duivels immers hun tweede match uit de groepsfase af tegen Denemarken.