Henry hoopt Duivels naar titel te loodsen: Alles doen voor succesvolle uitkomst

Henry hoopt Duivels naar titel te loodsen: "Alles doen voor succesvolle uitkomst"

Gepubliceerd: zondag 30 mei 2021 om 22:40zo 30-05-2021 om 22:40

Wanneer de Rode Duivel op het vliegtuig stappen richting het EK, zal er een extra brok ervaring aanwezig zijn. Thierry Henry keert namelijk terug in de staf van Roberto Martinez, geraakte zondag bekend. Zelf is de Franse legende in de wolken met zijn 'nieuwe' job.

Toen Henry gevraagd werd om terug te keren naar de oude stal, moest hij blijkbaar niet al te lang nadenken. "Het is een eer en een privilege om door Roberto en de andere stafleden om hulp gevraagd te worden voor het komende EK", vertelt de oud-spits op de website van de Belgische voetbalbond. Hij vertolkt de rol van T3, aangezien Shaun Maloney de vaste rechterhand is van Martinez.

Op het vorige WK in Rusland vervulde Henry die functie ook al. Toen haalden de Rode Duivels een historische bronzen medaille op. Deze zomer azen ze op een andere kleur. Een ambitie die Henry helemaal deelt. "Het is een voortzetting van een verhaal dat nog niet ten einde was en waarvoor we alles zullen doen voor een succesvolle uitkomst", klinkt het positief.

Sinds zijn vertrek bij de Rode Duivels probeerde Henry op eigen benen te staan, maar dat draaide op een sisser uit. Bij AS Monaco kreeg hij al na een drietal maanden de bons. Eind 2019 tekende hij bij Montreal Impact, waar hij dit voorjaar opstapte vanwege persoonlijke redenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoe zie jij de terugkeer van Henry?

Als een meerwaarde
63%
Maakt niet zoveel uit
28%
Geen goede zet
10%
(200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws