Rode Duivels moeten niet vrezen, bemoedigend nieuws over De Bruyne na neusbreuk

Rode Duivels moeten niet vrezen, bemoedigend nieuws over De Bruyne na neusbreuk

30-05-2021 19:00
4

Voor Kevin De Bruyne zat de CL-finale na een uur voetballen er al op na een zware botsing met Antonio Rüdiger. De Rode Duivel liep een gebroken neus en een fractuur in zijn linkeroogkas op. Even werd er ook gevreesd voor zijn EK, maar zover komt het niet.

Met een gezwollen oog en een dikke neus ging De Bruyne in tranen van het veld afgelopen zaterdag. Een dag later kreeg De Bruyne zijn verdict al te horen. Volgens sportdokter Chris Goossens is de diagnose ook bemoedigend te noemen. "Ideaal voor zijn voorbereiding op het toernooi is het niet, maar hij zal waarschijnlijk wel gewoon kunnen spelen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

De blessure van De Bruyne zou in zo'n drietal weken moeten genezen, al zal de middenvelder in tussentijd wel enkele slapeloze nachten kennen. De eerste weken van het EK zal De Bruyne ook met een masker moeten spelen. "Met die carbonmaskers van tegenwoordig is dat zeker te doen. Alleen bij het koppen schuilt er wel een risico", geeft Goossens nog aan.

Een tweede breuk lijkt De Bruyne niet meteen te moeten vrezen en in de tweede groepswedstrijd van het EK, tegen Denemarken, zou de Rode Duivel alweer pijnvrij en zonder masker moeten kunnen spelen. Paniek is er dus niet nodig. "Als ik al mijn ervaringen in ogenschouw neem, dan komt het goed tegen het EK. Grote zorgen hoeven we ons dus nog niet direct te maken", besluit Goossens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie