Van Buyten was de eerste Belg die CL-finale won, De Bruyne vijfde?

Van Buyten was de eerste Belg die CL-finale won, De Bruyne vijfde?

27-05-2021 21:16
6

10 jaar geleden werd geschiedenis geschreven in het Belgische voetbal. Daniel Van Buyten was de allereerste Belg die de beker met de grote oren kon winnen. In een Duitse finale tegen Borussia Dortmund wist Bayern München te winnen na een laat doelpunt van Arjen Robben.

Na twee mislukte finales was het de derde keer dan toch prijs voor Daniel Van Buyten en Bayern München. Op Wembley trapte Arjen Robben al wie Die Rekordmeister een warm hart toedraagt in extase, alsook Van Buyten. De centrale verdediger moest genoegen nemen met een plaats op de bank, maar dat deerde hem niet. Met zijn 35 jaar had hij zijn beste jaren bij Bayern achter de rug, maar hij was toch belangrijk in de weg naar de finale. De Waalse verdediger was een rots in de branding tegen FC Barcelona en Juventus. 

Na het laatste fluitsignaal liet Van Buyten zijn emoties de vrije loop. Hij had een t-shirt gemaakt met daarop 'maman' en 'papa' en eronder een hartje. Zijn onvaarwaardelijke steunpilaren in zijn leven mocht hij niet vergeten op zijn mooiste dag uit zijn sportieve carrière. 

Kevin De Bruyne kan zaterdag in de voetsporen treden van Van Buyten. Manchester City rekent op de tovenaar uit Drongen om hen eindelijk naar hun ultieme prijs te leiden. De spelverdeler van Manchester City zou de vijfde Belg zijn die de beker met de grote oren in de lucht kan steken. Na Daniël Van Buyten, Thomas Vermaelen, Divock Origi en Simon Mignolet kan De Bruyne zich zaterdag vervoegen in dit rijtje.