Vijf spelers zijn gegeerd bij KRC Genk, maar enkel Onuachu en Lucumi mogen weg

Vijf spelers zijn gegeerd bij KRC Genk, maar enkel Onuachu en Lucumi mogen weg

Gepubliceerd: zaterdag 22 mei 2021 om 07:45za 22-05-2021 om 07:45

KRC Genk kan geen kampioen meer worden, maar de Limburgers hebben er met een tweede plaats en bekerwinst een mooi seizoen opzitten. Deze zomer zal de interesse in Genk-spelers traditioneel groot zijn, al wil Peter Croonen een leegloop vermijden.

Paul Onuachu was dit seizoen al goed voor 33 doelpunten, terwijl hij de leeftijd heeft om een stap hogerop te zetten. "Voor een aantal jongens zullen wij meedenken", zegt Croonen bij Het Laatste Nieuws. "Dan heb ik het over Jhon Lucumi en Onuachu, maar enkel als de voorwaarden respectvol zijn naar de spelers én naar ons als club.

"Voor álle andere spelers is het onze intentie om hen aan boord te houden", gaat de Genk-voorzitter verder. Hij heeft het dan over Kristian Thorstvedt, Theo Bongonda en Junya Ito. Croonen is niet van plan één van dat trio te laten vertrekken. "Zij zullen deze zomer ongetwijfeld aanbiedingen krijgen, maar als wij nadenken over onze plannen voor volgend seizoen, dan is dat mét hen."

Genk speelt op de slotspeeldag enkel nog voor de eer tegen Club Brugge, dat donderdag de titel pakte. Toch kunnen de Limburgers nog een mooie zaak doen, want het is namelijk de enige ploeg die nog niet verloor tijdens deze Champions Play-Offs. Een zege of gelijkspel tegen de kampioen zou het seizoen dan ook in schoonheid beëindigen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie van de drie wordt het moeilijkste om te houden?

Bongonda
30%
Ito
46%
Thorstvedt
24%
(301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws