Kompany: Titel of niet, het is steeds een belangrijke wedstrijd

Kompany: "Titel of niet, het is steeds een belangrijke wedstrijd"

19-05-2021 14:05
4

Het kan donderdagavond een vreemde RSC Anderlecht - Club Brugge worden want stel dat KRC Genk niet wint is Club al kampioen tijdens de opwarming. En hoe zullen de troepen van Philippe Clement dan op het veld komen? Vincent Kompany zei, op de persconferentie daags voor de wedstrijd, dat ze geen cadeau's moeten verwachten. 

Vincent Kompany en zijn spelers strijden nog steeds voor een eventuele tweede plaats en het ticket voor de voorrondes van de Champions League. Dan moet het wel 6 op 6 halen in de resterende wedstrijden en moet KRC Genk ook 0 op 6 halen. Als dat laatste zou gebeuren dan speelt Club Brugge kampioen als ze bezig zijn aan de opwarming op het veld van Anderlecht.

Vincent Kompany is vooral bezig met de wedstrijd zelf. "Dit soort momenten maken deel uit van het voetbal. Wij zijn niet bezig met andere ploegen, ook niet met een mogelijke titel van Club, dus. Wij zullen ons in elk scenario gedragen zoals Anderlecht zich moet gedragen", vertelt Kompany op de persconferentie

Of Club een verdiende kampioen zou zijn klopt volgens Kompany. "Club Brugge is dit seizoen de beste ploeg geweest. De beste verdient het altijd om kampioen te zijn. Maar of ze ook kampioen zúllen worden, kan ik niet zeggen. Wij zullen morgen alleszins voor de winst gaan. En als dat gebeurt, kunnen jullie het scenario voor de laatste speeldag zelf wel uitdenken", zei een mysterieuze Kompany.