Martinez blaakt van vertrouwen voor het komende EK: We zijn sterker dan in 2018

Martinez blaakt van vertrouwen voor het komende EK: "We zijn sterker dan in 2018"

17-05-2021 22:25 Laatste update: 22:38
3

De 26 Rode Duivels reizen volgende maand als één van de topfavorieten af naar het Europees Kampioenschap. Zonder te hoog van de toren te blazen gaat Roberto Martinez akkoord met die stelling. De bondscoach heeft vertrouwen dat zijn manschappen het allerhoogste kunnen bereiken.

Op de dag van de bekendmaking van zijn selectie maakte Martinez nog even tijd voor een vooruitblik in La Tribune"We zijn sterker dan in 2018", stelde hij daar onomwonden. Volgens de bondscoach is er een ruimere keuze aan topspelers. "We kunnen spelers vervangen en even sterk blijven". Die uitspraak lijkt bevestigd te worden door de zes debutanten in zijn selectie.

Bovendien heeft Martinez nog een andere drijfveer: gezonde wraaklust. Op het WK in Rusland kon het immers al raak zijn, maar na een frustrerende halve finale ging Frankrijk uiteindelijk met de eer lopen. "Die emotie van eerst verslagen te zijn en dan die kleine finale te winnen ... We hebben aan ervaring gewonnen en daar zullen we goed gebruik van maken", maakt hij zich sterk.

Over de ouderdom van de achterlinie, misschien wel de achilleshiel van de huidige Duivels, maakt Martinez zich geen zorgen. Hij wijst erop dat zowel Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen als Jan Vertonghen zowat wekelijks aan de bak komen. "Hun ervaring is erg handig, zij weten hoe ze met de druk om moeten gaan. Bovendien kunnen zij Dedryk en Jason helpen", verwijst Martinez nog naar Boyata en Denayer.