Casteels laat slotspeeldag schieten met Wolfsburg en kiest voor operatie

Casteels laat slotspeeldag schieten met Wolfsburg en kiest voor operatie

17-05-2021 16:26 Laatste update: 20-05-2021 09:44
4

Koen Casteels is met Wolfsburg aan het sterk seizoen bezig. De sluitpost mist echter het EK met de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez geeft meer uitleg.

Martinez nam de goalie niet op in de selectie. “De afwezigheid van Koen Casteels is een medische beslissing. Hij moet na het seizoen geopereerd worden en zal dus niet fit zijn voor het EK. Het is geen tactische beslissing”, citeert Het Nieuwsblad.

Daardoor krijgt Matz Sels plots een plekje in de selectie. De goalie van Strasbourg scheurde vorig jaar zijn achillespees en was lang geblesseerd, mar sinds maart is hij weer fit. Hij speelde inmiddels al zes keer.

Casteels is zo weer de pechvogel en ziet weer een groot tornooi aan zich voorbijgaan. In 2014 liep hij een scheenbeenbreuk op waardoor hij niet mee naar het WK in Brazilië kon. Silvio Proto was zijn vervanger, maar liep in de laatste match een armbreuk op. Uiteindelijk was Sammy Bossut toen de gelukkige.

Update: Koen Casteels gaat vervroegd onder het mes, dat laat Wolfsburg op haar officiële kanalen weten. De sluitpost laat een plaat verwijderen die in 2019 tijdens een vorige ingreep werd ingebracht. Daardoor mist hij ook het EK. Casteels laat de slotmatch tegen Mainz schieten.