Januzaj sluit La-Liga-seizoen af met een knaller, volgt EK als kers op de taart?

Januzaj sluit La-Liga-seizoen af met een knaller, volgt EK als kers op de taart?

16-05-2021 22:05
1

Aan het einde van een wisselvallig seizoen heeft Adnan Januzaj toch nog eens zijn gouden voeten laten spreken. Tegen Real Valladolid was de aanvaller één van de drijvende krachten in de 4-1-zege van Real Sociedad, met onder meer een doelpunt en een assist. Dat zorgt waarschijnlijk enkel voor meer twijfels in het hoofd van Roberto Martinez.

Januzaj schipperde geregeld tussen bank en basis in het Baskenland, maar de laatste weken verzekerde hij zich toch weer van een basisstek. Op de allerlaatste speeldag bedankte hij voor dat herwonnen vertrouwen met een knappe prestatie. Voor de pauze schotelde de Brusselaar David Silva de 3-0 voor, na de koffie kon hij zelf nog eens raak treffen vanop de stip.

Voor Januzaj was het pas de vierde competitiegoal uit zijn seizoen, de tweede in een kleine maand tijd. Door de zege heeft Sociedad een sterk jaar op een deugddoende wijze afgesloten. In november gingen de verrassende Basken zowaar even aan kop in La Liga, maar nadien zakten ze terug. Uiteindelijk eindigt Sociedad op de vijfde plaats, wat recht geeft op deelname aan de Europa League.

De recente wederopstanding van Januzaj zal ongetwijfeld ook door het hoofd van bondscoach Martinez spoken. Maandag maakt hij een voorselectie bekend voor het komende Europees Kampioenschap. De recentste prestatie van Januzaj zal zijn keuze niet meer veranderen, maar misschien slaapt Martinez er toch wat beter of slechter door ...