Vijf schijnwerpers op speeldag drie: koplopers onder druk, de drive van Mbokani

Vijf schijnwerpers op speeldag drie: koplopers onder druk, de drive van Mbokani

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 08:15wo 12-05-2021 om 08:15

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 20:36wo 12-05-2021 om 20:36

We zijn pas anderhalve week onderweg en straks zit de helft van de Play-Offs er al op.  Midweeks gaan de acht overgebleven actieve clubs op zoek naar een gunstige uitgangspositie bij het keerpunt. Welke verwachtingen springen in het oog op deze derde speeldag? VoetbalPrimeur.be lijst vijf redenen op waarom je je best schrap zet op het puntje van de zetel.

Koplopers onder druk
Zowel in de Champions als de Europe Play-Off staat er druk op de ketel aan de top van de tussenstand. Terwijl het lange tijd ongenaakbare Club Brugge plots gehijg in de nek begint te voelen, kreeg KV Oostende er zondag vijf om de oren in Mechelen. Nog geen man overboord, maar een nieuwe nederlaag zou zomaar tot blinde paniek kunnen leiden. Bovendien hebben beide teams een lastige verplaatsing voor de boeg: Club trekt naar de Bosuil, Oostende moet de bus op richting Gent. Tijd voor de maskers om af te vallen!

De Genkse flow
In tegenstelling tot in Brugge en Oostende valt in de mijnstreek dezer dagen geen spatje stress te bespeuren. Het hoofddoel heeft KRC Genk al op zak, met de bekerwinst. Als daar nog een ticket voor de Champions-League-voorronde bijkomt, des te beter. En wie weet … Stel dat Genk voorbij RSC Anderlecht geraakt en Club punten laat in Deurne, dan komen de Limburgers binnen een schietafstand van drie punten van de koploper. De piloten van dienst zijn inmiddels genoegzaam bekend. Théo Bongonda, Junya Ito en Paul Onuachu zitten samen alweer aan vijf treffers in deze Champions Play-Off.

Alles-of-niets
Alles kan nog, dat is het huidige devies, maar na deze week zullen de kaarten al een pak duidelijker geschud zijn. Enkele uitdagers spelen de komende dagen namelijk hun laatste troef uit. Denk maar aan Anderlecht, dat eigenlijk enkel nog aanspraak kan maken op die begeerde tweede stek als het de bovenhand haalt in het tweeluik met Genk. Minstens vier op zes dus, dat is de boodschap. Een divisie lager geldt dat nog meer voor KAA Gent. Achterstand op Oostende? Vier punten. Komende twee wedstrijden? Tegen Oostende. Het is nu of nooit voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck om nog enige eer op te scharrelen in deze dramatische campagne.

Daalt God weer neer?
Onhoudbaar was hij in het Lotto Park, Dieumerci Mbokani. Als de aanvalsleider van Royal Antwerp FC datzelfde niveau blijft aanhouden, is hij in staat om de oudste club van het land in zijn eentje richting CL-kwalificaties te loodsen. In Brussel stond de prikkelsensor van Dieu weliswaar op roodgloeiend, mede vanwege enkele ongelukkige uitspraken uit het Anderlecht-kamp. Legt hij dezelfde dadendrang aan de dag tegen Club Brugge? Als het antwoord ‘ja’ luidt, smeren Brandon Mechele en co hun borst best stevig in …

In Play-Off 2 is ’t ook plezant
Tot slot nog een aangename vaststelling: de tijd dat Play-Offs synoniem stonden voor behouden, hypernerveus controlevoetbal lijkt achter ons te liggen. Zelfs in de titelronde vliegen de ballen vlot binnen, maar in de Europe Play-Off doen ze er nog een schepje bovenop. In totaal vonden Gent, KV Mechelen, Standard en Oostende al 23 keer de weg naar het vijandige doel, goed voor een gemiddelde van net geen zes doelpunten per duel. Daar gaat de gemiddelde fan al eens graag voor zitten. Hulde!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws