UPDATE: Laporte heeft nationaliteit verworven en mag met Spanje mee naar EK

UPDATE: Laporte heeft nationaliteit verworven en mag met Spanje mee naar EK

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 16:34di 11-05-2021 om 16:34

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 15:30wo 12-05-2021 om 15:30

Een opvallend bericht uit Spanje: Fransman Aymeric Laporte gaat volgende maand mogelijk met Spanje naar het EK. De verdediger van Manchester City is een van de beste linksbenige verdedigers op dit moment, maar speelde tot nu toe nog nooit in een interland voor Frankrijk.

Tussen oktober 2016 en maart 2017 maakte Laporte wel een aantal keer deel uit van de Franse selectie. Hij kwam echter nog nooit in actie namens Frankrijk en dus heeft de Spaanse bondscoach Luis Enrique een verzoek ingediend om Laporte speelgerechtigd te krijgen voor de Spaanse nationale ploeg. Naar verluidt staat de verdediger hier positief tegenover. Met dit nieuws pakt MARCA dinsdagmiddag uit.

Laporte, die Baskische grootouders heeft, is in het bezit van een Frans en een Spaans paspoort. De verdediger werd in 2010 opgenomen in de jeugdopleiding van Athletic Club de Bilbao. Uiteindelijk speelde hij 222 wedstrijden in het eerste elftal van de Baskische club. In 2018 maakte de verdediger een toptransfer naar Manchester City.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt woensdag officieel bekend gemaakt dat Laporte mag uitkomen voor het Spaanse elftal. Daarmee is het wel zeker dat de sterke verdediger komende zomer onderdeel zal zijn van de selectie van La Roja. Enrique zal op 21 mei zijn definitieve selectie bekend gaan maken.

Update: Aymeric Laporte mag met Spanje naar het EK. De 26-jarige verdediger van Manchester City heeft woensdag definitief de Spaanse nationaliteit verkregen. Dat meldt Cadena COPE op basis van de officiële documenten. De Spanjaarden nemen het tijdens het EK op tegen Polen, Zweden en Slowakije.

Voor bondscoach Luis Enrique is het een welkome opsteker dat hij voortaan een beroep kan doen op Laporte. Aanvoerder Sergio Ramos (35) zit namelijk in de herfst van zijn carrière. Andere linksbenige centrale verdedigers in de Spaanse selectie zijn doorgaans Pau Torres (Villarreal) en Inigo Martínez (Athletic Bilbao)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws