Club Brugge krijgt een duidelijk advies: Ze moeten dat loslaten

Club Brugge krijgt een duidelijk advies: "Ze moeten dat loslaten"

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 11:15di 11-05-2021 om 11:15

Club Brugge moet zich dringend herpakken in de Play-Offs. De voorsprong is nu geslonken naar vijf punten. De spelers verwijzen vaak naar het competitieformat, maar dat is volgens sportpsychologen Jef Brouwers en Michael Verschaeve niet verstandig. 

Zowel Simon Mignolet als Ruud Vormer hadden na de nederlaag tegen KRC Genk kritiek op het competitieformat en de halvering van de punten. In een mum van tijd is het verschil gezakt van zestien naar vijf punten. 

"Doe dat niet", zo vertelt Brouwers bij Het Nieuwsblad. "Ze mogen zich niet bezighouden met dingen die ze toch niet kunnen beïnvloeden. Dat competitieformat ligt al een tijd vast. Daar kunnen ze op dit moment niets aan veranderen, dus moeten ze het los­laten. Anders zorgt dat toch maar voor frustratie."

Verschaeve weet dat dit niets nieuws is. "Het komt wel vaker voor bij clubs die met heel veel voorsprong de Play-Offs ingaan. De spelers beginnen te zeggen dat ze zonder die halvering van de punten eigenlijk al kampioen waren. Ze vinden het onrechtvaardig. Dat is menselijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws