VP-Analyse: Masterclass Mbokani en stug Antwerp hebben pech tegen Anderlecht

VP-Analyse: Masterclass Mbokani en stug Antwerp hebben pech tegen Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 22:49za 08-05-2021 om 22:49

Opnieuw spektakel in de Champions Play-Offs. Anderlecht pakte in de laatste seconde een punt tegen Antwerp. Er zijn veel onderwerpen om over te praten na de wedstrijd. Ook wij doen dat, in de VP-Analyse.

Lang wachten op kansen
Beide ploegen kwamen in de eerste helft lang niet uit. Beide defensies stonden sterk. Combineren tot op de zestien was mogelijk, maar daarna stokte het. Het was hinken op twee gedachten, van echt druk zetten was geen sprake. Tot minuut 40 viel er niet veel te beleven, hierna had Lukaku de eerste uitstekende kans.

Tactisch Antwerp
Antwerp reisde met coronagedachten af naar Anderlecht, en dat was duidelijk te zien op het veld. In de eerste helft kon Anderlecht nauwelijks een kans creëren. Dit kwam door de goede defensieve kracht van RAFC. Paars-wit vreesde dan weer de tegenaanval, dus durfde zelf niet vrank en vrij te voetballen. 

Masterclass Mbokani
We kregen een masterclass Mbokani te zien. Vanaf minuut één was hij een enorm lastige klant voor de Anderlecht-defensie. Hij zette deze druk in de tweede helft om in echt doelgevaar. Met een doelpunt en meerdere goede kansen zette hij de puntjes op de i in Anderlecht.

Uiteraard werd hij ook man van de wedstrijd door de andere drie goals. Tweemaal werd hij teruggefloten, maar de laatste trapte hij vanop de elfmeter goed binnen.

Toch nog Anderlecht
Anderlecht kon in de eerste helft goed stand houden, en kwam met moed uit de kleedkamer. Ze kropen wel meermaals door het oog van de naald dankzij de VAR-interventies, maar uiteindelijk won de aanhouder toch. Miazga maakte gelijk, maar daar zal vooral KRC Genk blij mee zijn. Zij lopen twee punten uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws