Courtois over WK 2018: Overgrote meerderheid van de spelers begreep dat niet

Courtois over WK 2018: "Overgrote meerderheid van de spelers begreep dat niet"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 21:18do 06-05-2021 om 21:18

Woensdagavond verloor Thibaut Courtois met zijn Real Madrid van zijn vorige club Chelsea FC in de halve finales van de Champions League. Opnieuw net niet voor Courtois, net als in de halve finale van het WK in 2018. En daar is de ontgoocheling nog steeds niet volledig weg.

De Rode Duivels wonnen op het werledkampioenschap in 2018 de bronzen medaille tegen Engeland. Eerder verloren ze de halve finale tegen Frankrijk na een kopbaldoelpunt van Samuel Umtiti. Thibaut Courtois was bijzonder teleurgesteld na die verloren halve finale. En nog steeds zindert het nog na bij Courtois. "Het zal niemand verrassen dat ik zeg dat de overgrote meerderheid van de spelers niet begreep waarom we een toer moesten maken naar de Grote Markt in Brussel. Wij wilden die wereldbeker winnen. De derde plaats was op zich mooi, maar wij wilden Frankrijk verslaan en de finale winnen", zei Courtois aan Sport/Voetbalmagazine.

Courtois is trots op België op sportief vlak. Hij geeft aan dat België boven veel landen zit op sportief vlak en niet allen in het voetbal ook in het hockey en het wielrennen. Courtois beseft ook dat er in België mensen zijn die heel goed bezig zijn daaromtrent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws