Pas een probleem als Ziyech na twee jaar zijn oude niveau nog niet haalt

"Pas een probleem als Ziyech na twee jaar zijn oude niveau nog niet haalt"

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 19:45di 04-05-2021 om 19:45

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 19:58di 04-05-2021 om 19:58

Het is volkomen normaal dat Hakim Ziyech de tijd nodig heeft om zich aan te passen aan Chelsea. Dat zegt Boudewijn Zenden, die in het verleden zelf voor The Blues speelt. Volgens de veldtrainer van PSV mag de spelmaker niet beoordeeld worden op zijn eerste seizoen.

Zenden kijkt met bovengemiddelde interesse naar Ziyech en vindt het niet gek dat hij zijn Ajax-cijfers nog niet kan aantikken op Stamford Bridge. "Het zijn geen aanpassingsproblemen, maar aanpassingstijd", zegt hij tegen De Telegraaf. "En dat is normaal. Je moet jezelf een aantal dingen eigen maken bij een nieuwe club. Het is pas een probleem als je na twee jaar nog niet je oude niveau haalt."

Het feit dat de Marokkaanse technicus nog geen dragende speler is bij Chelsea, moet volgens Zenden dus niet te groot gemaakt worden. "Je moet een speler nóóit op zijn eerste seizoen beoordelen. Bij zulke clubs verwachten ze veel, direct een bepalende rol. Dat zag je ook bij Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Hij had het in het eerste jaar niet makkelijk. Hoewel ik hem niet slecht vond spelen. Maar de buitenwacht verlangde meer."

Volgend seizoen wordt voor Ziyech een meetmoment en daarbij moet hij zich, zo zegt de gewezen vleugelaanvaller uit Maastricht, spiegelen aan De Jong. "Je ziet nu in zijn tweede seizoen dat hij onder Ronald Koeman een van de belangrijkste spelers is. En in Spanje wordt hij inmiddels op handen gedragen. Geef Hakim even de tijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws