Pakt Lukaku meer prijzen met Inter? De lokroep van de top wordt groot

Pakt Lukaku meer prijzen met Inter? "De lokroep van de top wordt groot"

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 11:00di 04-05-2021 om 11:00

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 18:30di 04-05-2021 om 18:30

Romelu Lukaku heeft zijn eerste grote prijs beet. Wordt het de eerste van velen bij Inter, of was dit seizoen simpelweg een uitschieter van formaat? Ook de interesse van de Europese top neemt uiteraard toe, hoe groot is de kans dat Lukaku andere oorden op zoekt? VoetbalPrimeur.be zocht een antwoord op al deze vragen.

Na een jarenlange Juventus-hegemonie heeft Inter eindelijk de reeks weten te stoppen. Meer nog, Inter voetbalde een indrukwekkende voorsprong bij elkaar. Sommige stemmen opperen dan ook dat Inter de komende jaren de grote slokop wordt in Italië. Zal het zo een vaart lopen?

"Het ziet er allemaal heel erg goed uit vanuit het standpunt van Inter. Een goede coach, een team vol kwaliteit, een goed bestuur, …Ze hebben nu ook de smaak van het winnen te pakken, dat helpt meestal ook wel. Nu komt er ook een Supercup aan dus dat is meteen een nieuwe kans op een prijs", aldus Siavoush Fallahi, journalist voor Eurosport, in een exclusief gesprek.

Er is echter ook één ‘maar’. "Veel hangt af van de financiële situatie. Het lijkt erop dat het zal worden opgelost maar als dat niet lukt heeft de club natuurlijk wel een probleem. Dan zal prijzen pakken een heel stuk moeilijker worden", vervolgt de journalist.

Financiële problemen zouden dan ook toppers als Lukaku naar de uitgang kunnen duwen. Ook zonder die problemen wordt er echter al flink aan de mouwen van de spits getrokken. Fallahi denkt echter dat Lukaku nog enkele jaren bij Inter blijft.

"Ik zie hem zeker nog enkele seizoenen blijven maar ik denk niet dat hij al zijn piekjaren bij Inter zal spelen. Er zijn maar weinig spitsen zoals hem en dat weten de topclubs ook. Ik denk dat op een dag de lokroep dan ook te groot wordt en hij Inter voor een andere topclub inruilt. Maar op dit moment ben ik er van overtuigd dat hij in Milaan wil blijven. De fans zijn dol op hem en hij werkt graag met coach Antonio Conte", wordt er vervolgd.

Eén van de redenen waarom Lukaku mogelijk Inter achter zich zou laten is het kampioenenbal. Voorlopig lijkt Inter niet in staat om mee te doen voor de knikkers op het allerhoogste toneel. "Ik denk dat ze nu wel een nieuwe stap hebben gezet maar Europees meestrijden voor het allerhoogste lijkt me lastig. De kwartfinales in de Champions League zijn realistisch, de Europese topclubs zijn echter nog een maatje te groot voor dit Inter", besluit Fallahi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat Lukaku met Inter de CL kan winnen?

(69 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws