OFFICIEEL: Paniek bij HSV, club ontslaat trainer en dreigt promotie mis te lopen

OFFICIEEL: Paniek bij HSV, club ontslaat trainer en dreigt promotie mis te lopen

03-05-2021 10:35
1

De chaos bij het Duitse Hamburger SV is compleet. De club dreigt promotie mis te lopen en heeft, met nog drie speelrondes te gaan, daarom trainer Daniel Thioune ontslagen.

Dat maakt de club maandagmorgen bekend via de officiële kanalen. Thioune’s opvolger heet Horst Hrubesch, die maandagmorgen direct de eerste training voor zijn rekening neemt. Hrubesch is bij Hamburg de directeur van de jeugdafdeling, maar maakt nu het seizoen af in de plaats van de ontslagen Thioune.

HSV leek lange tijd op koers voor promotie richting de Bundesliga maar de afgelopen weken wil het niet meer vlotten bij de huidige nummer drie van de 2.Bundesliga. De laatste overwinning dateert alweer van 20 maart, toen FC Heidenheim met 2-0 werd verslagen. In de daaropvolgende vijf wedstrijden speelde HSV drie keer gelijk en verloor het twee keer. Daarmee is de achterstand op nummer twee Greuter Fürth opgelopen naar vijf punten. Koploper VFL Bochum heeft acht punten meer.

De nummers één en twee promoveren direct naar het hoogste niveau van Duitsland. De nummer drie van de ranglijst plaatst zich voor de play-offs. HSV snakt naar een terugkeer op het hoogste niveau. De club degradeerde in 2018 voor het eerst in de historie naar de 2.Bundesliga. Vorig seizoen was de ploeg ook dichtbij een terugkeer naar de Bundesliga, maar ook toen ging het op het eind van het seizoen mis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie