'Mbappé vroeg me naar Engeland en Spanje, hij wil weten hoe het daar is'

'Mbappé vroeg me naar Engeland en Spanje, hij wil weten hoe het daar is'

27-04-2021 18:00

Kylian Mbappé vraagt zijn trainer, Mauricio Pochettino, vaak naar de voetbalbeleving in landen als Engeland en Spanje. De Franse topspits van Paris Saint-Germain zou in de belangstelling staan van diverse grote clubs en die geruchten nemen alleen maar toe.

Clubs als Real Madrid en Liverpool zouden Mbappé hoog op het lijstje hebben staan en Pochettino wakkert de geruchten wat aan. "Hij houdt ervan om over voetbal te praten en heeft me gevraagd naar Engeland, Spanje en Argentinië, liet de manager van Paris weten op de persconferentie ter voorbereiding op het Champions League-treffen met Manchester City, opgetekend door AS.

De rappe spits heeft specifieke vragen over het voetballeven in die landen. "Hij wil weten hoe het spel er daar aan toe gaat, hoe de mentaliteit van de mensen is en hoe de cultuur in elkaar steekt. Hij kijkt iedere dag wedstrijden uit Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland. Hij oefent ook al verschillende talen en ik praat voornamelijk Engels met hem."

PSG hoopt Mbappé toch langer te kunnen binden. De 22-jarige aanvaller ligt nog tot medio 2022 vast in de Franse hoofdstad, maar de gesprekken over een langer verblijf zijn gaande.